Herroepingsrecht

Wat is herroepingsrecht?

Overeenkomstig artikel VI.47 van het Wetboek van economisch recht heb je als klant het recht om ons - zonder opgave van motief - te melden dat je afziet van je aankoop en kan je deze retour zenden binnen de 14 kalenderdagen na ontvangst. 
Na aanvaarding van jouw retour betalen wij de aankoop terug.

De termijn van 14 kalenderdagen laat je toe het gekochte artikel te beoordelen en inspecteren zoals in een winkel. In die tijd moet je het gekochte artikel met de nodige zorg hanteren. Je mag het artikel slechts uitpakken voor zover het noodzakelijk is om je inspectierecht uit te oefenen. Het gekochte artikel mag alleen in de originele staat en in de originele verpakking worden geretourneerd.

Hoe maak ik gebruik van het herroepingsrecht?

Om het herroepingsrecht uit te oefenen moet je ons op de hoogte stellen van je beslissing om de overeenkomst te herroepen. Je kan hiervoor gebruik maken van de retourmodule op de website, welke je terug vindt naast het overzicht van je bestelling.

Indien de software zou vereisen om een reden in te vullen wanneer je dit niet wenst, volstaat het om "/" in te geven in het desbetreffende tekstveld.

Als de retouraanvraag aanvaard wordt, mag het product teruggestuurd worden. Van zodra wij dit ontvangen hebben, gaan we na of het nog steeds in goede staat is. Als het artikel niet meer verkoopbaar is omdat het sporen van gebruik bevat zal het alsnog volledig aangerekend worden.

Voor welke artikelen geldt het herroepingsrecht niet?

Voor bepaalde artikelen is het herroepingsrecht niet van toepassing:

  • Gemonteerde, gebruikte, vuile, beschadigde en onvolledige artikelen
  • Artikelen waarvan de verpakking geopend is, waardoor ze niet meer als nieuw kunnen verkocht worden
  • Artikelen die een duidelijk persoonlijk karakter hebben
  • Artikelen die niet geretourneerd kunnen worden
  • Artikelen die omwille van hygiënische redenen niet meer aan iemand anders kunnen verkocht worden